Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2021-08-27 | Gotowanie w ogrodzie: bałkański grill

220,00 zł

Opis produktu

Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Albania, Bułgaria, Grecja. Co łączy wszystkie te kraje? Oczywiście kuchnia, doskonała kuchnia balkańska! Podczas kursu dowiecie się na czym polega fenomen kuchni tej części świata i czym wyróżnia się ona spośród innych. Posłuchacie smacznych historii naszego przezabawnego trenera, które podkręcą Wasz apetyt, aby zaraz potem zabrać się za wspólne gotowanie oryginalnych dań bałkańskich.

Nauczycie się jak łączyć proste, znane nam składniki, aby wyczarować z nich zaskakujące potrawy pełne smaku i aromatu. Odkryjecie na czym polega sztuka grillowania mięsa oraz odpowiedniego doboru przypraw. Poznacie smak typowych bałkańskich dań, a na koniec naszego spotkania zaznacie ducha bałkańskiej uczty i zdegustujecie przygotowane potrawy.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.



 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ogród, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 27 sierpnia 2021, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-12 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tarator - orzeźwiający chłodnik bułgarski
• Sałatka szopska – lekka sałatka z sezonowych warzyw i bałkańskiego sera
• Gurmanska pljeskavica – kotleciki wołowo-wieprzowe smażone na grillu
• Jagnjeci ražnjić - szaszłyk z udźca jagnięcego marynowanego w winie
• Grillowane gruszki z orzechami w syropie

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Kieliszek wina
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Petar Simić

Z pochodzenia Serb. Szef kuchni, który doświadczenie zdobywał pod okiem mistrzów serbskiej sztuki kulinarnej. Były szef kuchni w restauracji Bałkański Kocioł. Na warsztatach szkoli amatorów i profesjonalistów. Bałkański grill to jego specjalność. Na szkoleniach zasypie Was wiedzą na temat gotowania, mnóstwem zabawnych historyjek i ciekawostek o kuchni bałkańskiej.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store