Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos sojowy Ohitachi (Nama Shoyu) 100ml Shibanuma

25,50 zł

Opis produktu

Sos sojowy Shibanuma Ohitachi (Nama Shoyu) jest wytwarzany wyłącznie przy użyciu japońskich ziaren soi z własnej uprawy Shibanuma w Ibaraki i powoli dojrzewa w ponad 200-letnich drewnianych beczkach. Sos ten nie jest poddawany obróbce cieplnej, dzięki czemu posiada unikalny, a zarazem, delikatny smak i aromat, jednocześnie bogaty w umami. W Japonii zaliczany jest do bardzo wysokiej jakości sosów i produkowany jest jedynie z najwyższej jakości naturalnych składników. Jest to ciemny sos sojowy koikuchi.

Firma Shibanuma specjalizuje się w produkcji sosów sojowych od ponad 320 lat przez 18 pokoleń. Produkty te wytwarzane z wysokiej jakości soi i pszenicy uprawianej w regionie Ibaraki, położonym w północno-wschodniej części Kanto w Japonii. W okresie Edo sosy te uważane były za najlepsze, a dzisiaj są oni jedynym producentem sosów sojowych w mieście Tsuchiura.

Sekretem sosu sojowego Shibanumy są oryginalne drewniane beczki tradycyjnie używane do fermentacji i dojrzewania. Beczki te zawierają naturalne mikroorganizmy koji, czyli pleśnie z rodzaju Aspergillus, które z połączeniu z oryginalną technologia produkcji są kluczem do wysokiej jakości produktu.  

RozwińZwiń Opis

skład

Soja, pszenica, sól.

kraj pochodzenia

Japonia

pojemność

100ml

przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store