Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Fasolka Toor dal 500g TRS

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    TRS

-10%11,90 10,71 zł

Opis produktu

Tood dal to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych w kuchnii Indyjskiej. Jest wykorzystywana w wielu tradycyjnych daniach, najczęściej zupach i dalach. Jest bardzo odżywcza, ma wysoką zawartość białka, jest bogata w witaminty z grupy B, witaminę A, C, E, K oraz kwas foliowy.

Toor dal to nikla indyjska cajanus cajan, gatunek rośliny jednorocznej lub dwuletniej z rodziny bobowatych. Pochodzi ze wschodnich Indii, gdzie jest uprawiana już od co najmniej 3000 lat. Fasolka ta występuje pod wieloma nazwami, m.in: tur dal, arhar dal, pigeon pea, congo pea.

 

RozwińZwiń Opis

skład

tood dal (cajanus cajan)

kraj pochodzenia

Indie

waga

500 g

przechowywanie

przechowuj w suchym i chłodnym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Kmin Czarny | Kala Jerra (Shahi) 50g TRS

Kmin Czarny | Kala Jerra (Shahi) 50g TRS

Kmin rzymski, nieodłączna przyprawa kuchni Indyjskiej.

 Suszone krewetki M (średnie) 100g BDMP

Suszone krewetki M (średnie) 100g BDMP

Suszone krewetki M (średnie) 100g BDMP

 Chilli Mielone (Chilli Powder) 100g TRS

Chilli Mielone (Chilli Powder) 100g TRS

Doskonałej jakości chilli, przyprawa niezbędna w każdej kuchni

 Brązowa Ciecierzyca (Brown Chick Peas) | Kala Chana 500g TRS

Brązowa Ciecierzyca (Brown Chick Peas) | Kala Chana 500g TRS

Doskonałej jakości przyprawa znanej na całym świecie firmy TRS.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store