Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-06-04 | Kurs kuchni włoskiej: pizza brak miejsc lista rezerwowa

350,00 zł

Opis produktu

Słyszysz Włochy i masz tylko jedno skojarzenie? Oczami wyobraźni widzisz okrągły placek, z puszystymi i chrupiącymi brzegami, znad którego unosi się kuszący zapach ziół, mozzarelli i sosu przygotowanego z najlepszych pomidorów? Jeśli tak, to nie może Cię zabraknąć na naszym kursie włoskiej pizzy! Będzie to podróż wypełniona po brzegi glutenem, ciągnącym serem i innymi równie pysznymi dodatkami. Od klasycznej focacci, przez pizzę smażoną prosto z regionu Kampania, po uwielbianą przez wielu pizzę neapolitańską. Ten kurs to istna mieszanka smaków, ciekawych tricków i wyjątkowych włoskich opowieści

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, których używa się tradycyjnie w kuchni włoskiej. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż czterech różnych rodzajów pizz, z których słynie włoska kuchnia
• Dowiesz się jak przygotować i wypiekać ciasto, aby zachwycało smakiem i teksturą
• Dowiesz się, jak przygotować najlepszy sos pomidorowy, stanowiący bazę wielu rodzajów pizzy
• Dowiesz się jaka jest różnica pomiędzy pizzą a focaccią
• Poznasz sekret przygotowania pizzy neapolitańskiej, którą przygotujemy w specjalnym piecu.
• Dowiesz się jakie produkty, przyprawy i zioła sprawiają, że cały świat przepadł na punkcie tego włoskiego przysmaku. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas
• Zjesz pyszne potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• To nasz nowy kurs, więc nie mamy o nim jeszcze żadnych opinii. Będzie nam ogromnie miło, jeśli po kursie zostawicie nam parę słów w ankietach 😊

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 04 czerwca 2024, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-15 osób

Zajęcia praktyczne:

• Pizza fritta – czyli tradycyjna smażona pizza z regionu Kampania z ricottą, serem provola i salami
• Focaccia – klasyczna focaccia podana z oliwą, solą morską i rozmarynem
• Pizza Napoletana – pizza neapolitańska, podana z sosem pomidorowym, mozzarellą di Bufala, oliwą z oliwek i świeżą bazylią
• Pizza con le patate alla Romana – pizza na grubszym cieście, serwowana z ziemniakami, mozzarellą, oliwą z oliwek i guanciale

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Kieliszek wina (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Nicolla Palladini

Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store