Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-07-05 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Meksyk

350,00 zł

Opis produktu

Bajecznie kolorowa, wyrazista i obłędnie smaczna- kuchnia meksykańska w wersji wege!

Znana nam dziś kuchnia meksykańska jest wypadkową tradycji kulinarnych rdzennych plemion Ameryki Środkowej oraz europejskich zwyczajów przywiezionych przez konkwistadorów. Bogactwo kulinarne Meksyku to przede wszystkim cały wachlarz gatunków ostrych papryczek, rozmaite odmiany królujących w regionie roślin strączkowych i kukurydzy, rozpływające się w ustach avocado, dojrzałe pomidory oraz egzotyczne produkty, jak choćby kaktus.

Podczas kursu zgłębicie tajniki kuchni meksykańskiej, poznacie najlepsze połączenia i smaki wegańskich potraw oraz przygotujecie 5 całkowicie wegańskich, obłędnie smacznych dań z różnych stron Meksyku.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 07 lipca 2024, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tostadas de haba - chrupiąca tortilla kukurydziana z bobem i papryką chipotle
• Guacamole - tradycyjny mus z awokado, kolendry i limonki
• Burrito de camote y espinacas – własnoręcznie przygotowana tortilla pszenna z batatem i szpinakiem
• Enchiladas verdes - tortilla kukurydziana faszerowana cukinią, polana sosem z zielonych pomidorów tomatillo
• Brownie - ciasto czekoladowe na bazie buraka

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Isabel Balderas

Rodowita Meksykanka z Puebla. Szefowa kuchni warszawskiej restauracji Dos Tachos. Pracowała w renomowanych restauracjach w Meksyku i w Europie. Gościnnie gotuje w programie "Pytanie na śniadanie". Prywatnie to niesamowita osoba, z którą po prostu trzeba się spotkać, posłuchać i ugotować prawdziwe meksykańskie jedzenie!

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store