Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-09-13 I Kurs kuchni syryjskiej

350,00 zł

Opis produktu

Uwielbiasz odkrywać nowe smaki z odległych krańców świata? Na myśl o kolejnym daniu azjatyckim, włoskim czy meksykańskim odczuwasz lekkie znudzenie? Chcesz posmakować czegoś zupełnie innego, zaskakującego, obłędnie aromatycznego i pysznego? Jeśli tak, to koniecznie przyjdź na kurs kuchni syryjskiej! To będą niezapomniane cztery godziny wypełnione po brzegi wyjątkowymi opowieściami o kulturze kulinarnej tego regionu, okraszone znakomitym jedzeniem. Zapewniamy, że po tym kursie wyjdziecie najedzeni i szczęśliwi 😊

CO NAS WYRÓŻNIA?

• Podczas kursu dzielimy Was na maksymalnie 3-osobowe drużyny, w których gotujecie wszystkie dania z podanego menu. Dzięki grupowemu podziałowi, jesteśmy w stanie ugotować więcej i sprawniej.
• Na naszym kursie używamy jedynie oryginalnych produktów, w większości takich, których używa się także w kuchni syryjskiej. Nie jesteśmy fanami polskich zamienników.
• Wyjątkowa atmosfera szkolenia, podczas którego nie tylko gotujemy dania, ale przede wszystkim genialnie spędzamy czas, uczymy się i chłoniemy pozytywną aurę.
• Nasi prowadzący, którzy są specjalistami w swoich kuchniach. Podróżują, smakują, gotują i stale rozwijają swoje umiejętności. To dzięki nim nasze szkolenia są takie wyjątkowe.

CO ZYSKASZ?

• Umiejętność przygotowania aż pięciu potraw, razem z technikami gotowania oraz wskazówkami i trickami.
• Dowiesz się jakie produkty, przyprawy i zioła sprawiają, że kuchnia syryjska, jest tak pyszna. Dowiesz się, jak je odpowiednio przygotować i przechowywać, by starczyły Ci na dłuższy czas.
• Zjesz najlepsze potrawy w miłym towarzystwie, a to czego nie przejesz, możesz zabrać do domu.
• Znajomości na lata – dzięki atmosferze, którą razem tworzymy, nasi Kursanci zaprzyjaźniają się i utrzymują ze sobą kontakt!
• Zniżkę na zakupy w naszym sklepie

OPINIE KURSANTÓW:

• "Warsztaty kuchni syryjskiej prowadzone przez panią Karimę Kanjo były moimi pierwszymi, ale z pewnością nie ostatnimi tutaj! Dobra organizacja, świetna atmosfera, a przede wszystkim niezwykłe opowieści towarzyszące wspólnemu gotowaniu, sprawiły, że czas minął szybko. Wybierając ten konkretny kurs kierowałam się chęcią poznania tajników przygotowania trochę egzotycznych dla mnie potraw, ale dostałam dużo więcej! Pani Karima przez cały czas udzielała dodatkowych rad kulinarnych"

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 13 września 2024, piątek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Baba ghanush – smakowita pasta z pieczonego bakłażana i papryki, z dodatkiem pasty tahini
• Kebbe – aromatyczne kotleciki z kaszy bulgur nadziewane jagnięciną i pestkami granatu
• Tzatziki – orzeźwiający sos jogurtowy na bazie świeżych ogórków z dodatkiem czosnku
• Sałatka fattoush – sałatka ze świeżych warzyw, podana z chrupiącymi kawałkami pity
• Halawet el Jibn – słodki deser na bazie sera mozzarella, z pistacjami i wodą z dzikich pomarańczy

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

• Kurs zrealizujesz w ramach pakietu gold i pakietu tropikalnego oraz vouchera kuchnie świata oraz na dowolnie wybrany kurs.

Szkolenie poprowadzi

Karima Kanjo

Gotowanie to jej pasja. Szczególnie upodobała sobie tradycyjną kuchnię z jej rodzinnego miasta Aleppo, bo jak sama mówi to miasto znane jest w całym świecie arabskim z najlepszych dań i wyjątkowej muzyki. W kuchni używa tylko sezonowych produktów i oryginalnych przypraw. Jest propagatorką kultury syryjskiej w Polsce.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store