Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2024-09-19 | Kurs kuchni włoskiej: domowe makarony

350,00 zł

Opis produktu

Przygotowanie domowego makaronu to niewątpliwie przydatna umiejętność. Wysokiej jakości włoska mąka, najwyższej świeżości jajka i sposób wyrabiania ciasta to klucz do sukcesu powstania sprężystego i fantastycznego makaronu. Pod okiem rodowitego Rzymianina, Nicola Palladini przygotujemy cztery rodzaje makaronu: wstążki pappardelle i fettuccine, włoskie pierożki - ravioli - oraz płaty lasagne by do każdego z nich dobrać oryginalne włoskie sosy. Zachwyć swoich gości i przygotuj oryginalne włoskie potrawy od początku do końca. Już nigdy nie sięgniesz po makaron ze sklepu!

Na kursie uczestnicy będą pracować z maszynką do makaronów :)

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.


 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład Bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 19 września 2024, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Domowej roboty makaronowe pierożki ravioli z farszem z ricotty i szpinaku
• Domowej roboty makaron fettucine z własnoręcznie ukręconym Pesto alla Genovese, czyli aromatycznym pesto z bazylii
• Domowej roboty makaron pappardelle z serem pecorino i pieprzem
• Domowej roboty makaron lasagne z klasycznym sosem pomidorowym, beszamelem, mozzarellą i bazylią 

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami w wersji elektronicznej
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Kieliszek wina (uprzejmie informujemy, że nie akceptujemy alkoholu przyniesionego we własnym zakresie)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Nicolla Palladini

Rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store