Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Linguini 500g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Pasta Berruto

9,50 zł

Opis produktu

Wspaniały makaron włoski w kształcie płaskiego spaghetti. Czas gotowania: 11 minut. Trwałość: 3 lata.

Makarony włoskie produkowane są z twardych odmian mąki pszennej, tzw. pszenicy durum. Swoje niezwykłe właściwości smakowe zawdzięczają jednak nie tylko doskonałej mące; sekret włoskich makaronów tkwi w sposobie ich wyrabiania. Po wyrobieniu ciasta urządzenie o nazwie "Trafilata al bronzo" drapie powierzchnię makaronu, która staje się chropowata. Dzięki temu sos lepiej się go trzyma, oddając pełnię swojego smaku.

Przygotowanie makaronu:
Do ok. 1 litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 10 g soli. Makaron gotować 11 minut, od czasu do czasu mieszając. Podstawową metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go al dente ? dosłownie "na ząb" ? pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór.

Firma Italpasta powstała w roku 1959 przez połączenie trzech fabryk makaronu Poy F.lli, Casalis i Cuminetti. Od samego początku produkcję makaronów opiera ona przepisach tradycyjnej kuchni regionalnej. Makarony suszone są w wysokiej temperaturze, następnie bezpośrednio umieszczane w opakowaniach, by zachować ich wspaniały aromat. Opakowania poddawane są kontroli technicznej i jakościowej towaru.


Triticum durum ? najstarszy gatunek pszenicy, niezwykle twardy w porównaniu do zwyczajnej pszenicy. Ziarenka są kruszone na kaszkę ? semolinę, która łatwo chłonie wodę. Inne niż w zwyczajnej mące białko roślinne umożliwia wytwarzanie makaronu bez białka kurzego.

Waga: 500  g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Makaron Ryżowy (nitki) 500g

Makaron Ryżowy (nitki) 500g

 Tofu Miękkie Morinaga Soft 340g (Czerwony)

Tofu Miękkie Morinaga Soft 340g (Czerwony)

Tofu Morinaga Soft jest rzadsze od Tofu Morinaga Firm, w konsystencji przypomina jogurt.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store