Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Bronzo Conchiglioni Grandi "88" - 500 g

Produkt archiwalny

Opis produktu

Doskonały makaron firmy Casa Rinaldi. Kształt bardzo dużej muszli, doskonale nadaje się do faszerowania serem ricotta i szpinakiem, i do zapiekania w piecu pod sosem beszamelowym z parmezanem.

Przygotowanie makaronu:

Do ok. litra wrzącej wody wkładamy 100 g makaronu, ponieważ makaron potrzebuje przestrzeni, aby się nie posklejać. Następnie na każdy litr wody wsypujemy 1g soli. Makaron gotować 6-8 minut,od czasu do czasu mieszając. Metodą gotowania włoskiego makaronu jest przyrządzanie go 'al dente', dosłownie - 'na ząb', pomimo miękkości musi on stawiać zębom lekki opór. Makarony kolorowe Casa Rinaldi wyrabiane są z semoliny najwyższej jakości. Zachowano metody obróbki i suszenia makaronu, inspirowane rzemieślniczymi metodami produkcji z różnych regionów Włoch. Niepowtarzalną barwę i aromat zawdzięczają naturalnym składnikom. Uzyskanie ich unikalnych kształtów możliwe jest przy wykorzystaniu domowych metod produkcji makaronu. Na wyrobionym cieście urządzenie o nazwie 'Trafilata al bronzo', rysuje powierzchnię makaronu, która staje się chropowata i sprawia, że sos lepiej jej się trzyma. Sos nie spływa i wydobywa najlepszy smak dania. Dla miłośników pasta al dente.

Waga produktu: 500g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Liście Laurowe (Bay Leaves) 30g TRS

Liście Laurowe (Bay Leaves) 30g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store