Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 3mm 400g

  • Dostępność:

    2-3 dni

9,20 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy idealny do tajskiego Pad Thai, wietnamskiej zupy Pho czy innych azjatyckich dań smażonych i gotowanych.

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.


RozwińZwiń Opis

skład

mąka ryżowa, woda

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

400g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Udon Makaron Suchy (Udon Noodles) 453g A+

Niezbędny makaron w kuchni japońskiej.

 Małże Mule nowozelandzkie na połówce skorupy, 1kg [PRODUKT MROŻONY]

Małże Mule nowozelandzkie na połówce skorupy, 1kg [PRODUKT MROŻONY]

Sprawdzą się jako dodatek do dań lub samodzielny składnik


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store