Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kwaszone Suszone "Śliwki" Japońskie | Umeboshi 150g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

19,90 zł

Opis produktu

Kwaszone "śliwki" japońskie Umeboshi (梅干) 160g to szczególny rodzaj pikli, bo choć "ume" tłumaczy się zazwyczaj jako „śliwka” to właściwie śliwka Umeboshi to gatunek moreli (prunus mume).

Wyjątkowy smak, kolor, a także właściwości prozdrowotne czynią śliwkę Umeboshi niezastąpioną w zdrowej kuchni japońskiej.

Sposób produkcji Ume Oishiyo polega na zamarynowaniu w soli morskiej i liściach shiso niedojrzałych japońskich śliwek, a następnie ich suszeniu na słońcu. 

Umeboshi podawane są często jako przystawka do ryżu i sushi.

Co ciekawe, owoc śliwki Ume, pod nazwa 'wu mei', wykorzystywany jest w chińskiej medycynie tradycyjnej. Stosowany jest on jako środek w przypadku zatruć pokarmowych, udaru słonecznego, problemów żołądkowych i choroby lokomocyjnej.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 160g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Asatsuyu | Herbata Japońska Poranna Rosa (Naturalna Gyokuro) 100g Maruka

Asatsuyu | Herbata Japońska Poranna Rosa (Naturalna Gyokuro) 100g Maruka

Herbata japońska Asatsuyu to naturalna Gyokuro o głębokim brylantynowo-zielonym naparze.

 Oliwki Zielone Hiszpańskie (bez pestki) w solance 935g

Oliwki Zielone Hiszpańskie (bez pestki) w solance 935g

Uniwersalne oliwki zielone bez pestek, doskonałe do marynowania i gotowania.

 Cynamon w laskach - Cinnamon Sticks - 50g (rozważany)

Cynamon w laskach - Cinnamon Sticks - 50g (rozważany)

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Szafran | Azafran 1g La Barraca Triselecta

Szafran | Azafran 1g La Barraca Triselecta

Szafran (Azafrán) znanej hiszpańskiej marki La Barraca. Aromatyczna, pachnąca przyprawa jest jedną z najdroższych, ale i najszlachetniejszych przypraw na świecie.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store