Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Grzyby Mun (Cloud Ear Fungus) 100g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

8,00 zł

Opis produktu

Grzyby suszone Mun (Black Fungus, Wood Ear, Mu Er, łac. Auricularia Polytricha)

Chyba najpopularniejszy w Azji grzyb wykorzystywany w kuchni. Ma kształt pofałdowanej miseczki i charakteryzuje się delikatnym, grzybowym smakiem. Doskonale chłonie smak innych składników potrawy, nie wybijając się swoim aromatem ponad główną nutę potrawy. Po ugotowaniu nabiera specyficznej, chrupkiej konsystencji.
Sposób użycia: moczyć w wodzie ok. 20 minut (namoczony grzyb powiększa się co najmniej pięć razy), a następnie dodać do potrawy w czasie gotowania lub smażenia.
Grzyby Mun dodawane są do zup i sosów. Przede wszystkim z powodu swojej charakterystycznej, chrupkiej konsystencji. Mają też doskonałe właściwości lecznicze, od wieków wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej. Chińczycy uważają, że ich systematyczne spożywane poprawia ogólną kondycję człowieka, łagodzi kaszel i ułatwia oddychanie w chorobach płuc. Jednak najważniejszą właściwością grzybka jest jego wpływ na zmniejszanie krzepliwość krwi i poprawę krążenia, co potwierdzają współczesne badania. Prawdopodobnie ta cecha powoduje zaskakująco mały poziom zachorowań na chorobę wieńcową w Chinach.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Przyprawa do Shawarmy / Shoarmy / Kebaba (Shawarma Spices) 50g Khater / Abido

Przyprawa do Shawarmy / Shoarmy / Kebaba (Shawarma Spices) 50g Khater / Abido

Aromatyczna mieszanka przypraw do mięs typu kebab lub gyros.

 Spirulina w Proszku (Spirulina Powder) 150g

Spirulina w Proszku (Spirulina Powder) 150g

Spirulina to mikroskopijne algi z grupy sinic o głębokiej niebiesko – zielonej barwie. Spirulina stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka oraz łatwo przyswajalnych dla organizmu witamin.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store