Pasta Curry Czerwona 50g Lobo
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Pasta Curry jest typowym tajskim dodatkiem do potraw.
Przepis: Wymieszaj 50 g (całe opakowanie) Czerwonej pasty Curry ze szklanką( 200 ml) mleka kokosowego, następnie podgrzewaj całość aż do zagotowania. Dodaj około 200 g mięsa i gotuj dalej, aż mięso będzie gotowe. Dodaj 100-150 g warzyw (Takich, jakich lubisz) oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj do momentu, aż warzywa zmiękną. Spróbuj, zanim dodatkowo przyprawisz potrawę!!!
Sugestia: Aby smak potrawy był łagodniejszy użyj tylko połowy porcji pasty curry.
Skład: czerwone suszone chilli 22,5%, czosnek 20%, trawa cytrynowa 17%, sól 16%, cebula szalotka 11%, galangal 6%, pasta krewetkowa (krewetki 83%, sól 17%) 4,5%, skórka limony 2,5%, pieprz.
Waga: 50g