Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 50g

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY PONIEDZIAŁEK

7,50 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Produkty powiązane

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.

 Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Przepis na najbardziej tradycyjną, tajską zupę kokosową z kurczakiem.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Spianata Salami Piccante krojone 70g VeraBona

Spianata Salami Piccante krojone 70g VeraBona

Spianata Piccante jest bardzo intensywnie aromatyzowana papryką peperoncino, właśnie dzięki temu uzyskuje swój wyjątkowy, pikantny smak.

 Małe Oliwki Mediterranee 300g

Małe Oliwki Mediterranee 300g

Doskonałe włoskie oliwki w trzech kolorach!

 Kolby Młodej Kukurydzy 425g Golden Turtle Brand

Kolby Młodej Kukurydzy 425g Golden Turtle Brand

Młoda kukurydza często używana jest w daniach kuchni azjatyckiej. Dodaje koloru smażonym potrawom.

 Czarny Sezam 1kg

Czarny Sezam 1kg

Sezam czarny.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store