Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Galangal korzeń świeży 50g

  • Dostępność:

    ŚWIEŻA DOSTAWA W KAŻDY WTOREK

6,90 zł

Opis produktu

Po łacinie Alpinia Galangal, zwany w Tajlandii Kha, w Indonezji laos, ma kłącze, którego często używa się w kuchni azjatyckiej jako przyprawy.

Równie aromatyczny i piekący jak imbir, ale bardziej gorzkawy i pieprzowy w smaku. Miąższ galangalu jest bardziej zdrewniały i włóknisty niż imbiru i ma wyczuwalny zapach sośniny. W kuchni tajskiej galangal jest stosowany powszechnie do zup i past curry. Ulubiona zupa Tajów, Tom Kha, nie może się bez niego obejść. 

Galangal jest warzywem bardzo trwałym więc możemy ja wysyłać poza Warszawę.

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga

50g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, na ręczniku papierowym lub gazecie

Produkty powiązane

 Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

Przepis na najbardziej tradycyjną, tajską zupę kokosową z kurczakiem.

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

Glony Nori do Sushi Złote (Roasted Sushi Nori Seaweed Gold) 50 arkuszy [Idealne do Sushi]

50 arkuszy sushi nori najwyższej klasy GOLD.

 Kardamon Zielony (Green Cardamom) | Elaichi 50g TRS

Kardamon Zielony (Green Cardamom) | Elaichi 50g TRS

Kardamon (Elachi इलायची) znany był już w starożytnym Egipcie, używano go jako dodatek do perfum. Jest rośliną dziko rosnącą na Wybrzeżu Malabarskim, a uprawianą obecnie w Indiach i na Cejlonie. Kardamon zielony charakteryzuje się typowo orientalnym smakiem - cytrynowo eukaliptusowym. Wpływa on kojąco na organizm. Kardamon zielony nadaje potrawom słodki, a zarazem wspaniały korzenny smak.

 Pasta do Madras Curry z Kurczakiem (Spice Paste for Indian Chicken Curry | Madras Curry) 50g AHG

Pasta do Madras Curry z Kurczakiem (Spice Paste for Indian Chicken Curry | Madras Curry) 50g AHG

Gotowa pasta do przyrządzania indyjskiego curry z kurczakiem - Madras Curry.

 Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Pasta Krewetkowa (Shrimp Paste) | Ga-bpi 100g Maepranom

Klasyczna pasta krewetkowa Gà-bpì (กะปิ), w której skład wchodzą jedynie krewetki i sól. Niezastąpiona podczas przygotowywania potraw kuchni tajskiej.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store