Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Tom Khaa Gai [Przepis + Zestaw Produktów]

  • Dostępność:

    3-5 dni

79,90 zł

Opis produktu

Tom Khaa Gai
Przykład tajskiego sposobu życia w harmonii z naturą, gdzie produkty spożywcze posiadają właściwości lecznicze, a żywność jest traktowana jako lekarstwo. W kuchni tajskiej używa się dużych ilości ziół dla podniesienia walorów smakowych i zachowania zdrowia.

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   100g filetów z kurczaka pokrojonych w paski
 -   200ml mleka kokosowego Chaokoh
 -   200ml wody
 -   1 tajska papryczka chilli
 -   2cm świeżego korzenia galangalu
 -   2cm świeżego korzenia imbiru
 -   3-4 liście limety kaffir
 -   1/2 łodygi trawy cytrynowej
 -   1ł pasty Tom Khaa
 -   2ł soku z limonki
 -   1ł cukru palmowego
 -   2ł sosu rybnego
 -   Kilka grzybów pochwiaków przeciętych na pół
 -   Tajska kolendra

Przygotowanie:

1.Kurczaka pokrój w cienkie paski. Umyte korzenie imbiru i galangalu pokrój w plastry, trawę cytrynową ponacinaj, lub zmiażdż trzonkiem noża. Liście limety kaffir porwij.

2.Zagotuj mleko z pastą, dokładnie rozprowadzając ją do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj kurczaka, galangal, trawę cytrynową, porwane liście limety - zagotuj.

3.Dodaj wodę, sos rybny, cukier, sok z limonki i grzyby. 

4.Przed podaniem dodaj chilli i liście kolendry.

Smacznego!

ZESTAW PRODUKTÓW "TOM KHAA GAI" ZAWIERA:

           .                       
   
Mleko kokosowe ChaoKoh  1L
Tajskie papryczki chilli 10g
Galangal  50g
Suszone liście limety Kaffir 25g
Trawa cytrynowa  50g
Pasta Tom Khaa  400g
Cukier palmowy  200g
Sos rybny  200ml
Straw Mushrooms  425g
Tajska kolendra  50g

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Galangal korzeń świeży 50g

Galangal korzeń świeży 50g

Niezbędny składnik do tajskiej zupy Tom Kha


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos Ostrygowy (Oyster Sauce) 255g Lee Kum Kee

Sos o ciemnej barwie, dymnym aromacie i słodko - słonym smaku

 Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 50g Lobo

Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 50g Lobo

Pasta curry żółta 50g

 Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Ostro - kwaśna zupa Tom Yum Goong - przepis + zestaw produktów

Przepis na ostro - kwaśną, tajską zupę z krewetkami.

 Bób Konserwowy Syryjska Receptura (Cooked Fava Beans Syrian Recipe) 400g Garden Chtoura

Bób Konserwowy Syryjska Receptura (Cooked Fava Beans Syrian Recipe) 400g Garden Chtoura

Bób konserwowy przyrządzony według tradycyjnej syryjskiej receptury.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store