Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

52,00 zł

Opis produktu

Gaeng-pa-naeng

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   Śmietanka kokosowa 400ml
 -   Pasta Panang curry 50g
 -   Cukier palmowy 1/2 łyżki
 -   Sos rybny 2-4 łyżki
 -   Liście limety kaffir 1 łyżka (drobno posiekanych)
 -   Owoce lychee 6-7szt
 -   Warzywa (papryka, groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe).
 -   Piersi z kaczki, 2szt


Przygotowanie:

1.Piersi kaczki usmaż na rozgrzanym oleju na złoto (tylko skórą do dołu). Pokrój w plastry. Warzywa pokrój w kostkę.

2.Rozgrzej olej na patelni, wlej 1/4 puszki śmietanki kokosowej, doprowadź do wrzenia, dodaj całą pastę Panang.

3.Smaż pastę tak, by dodana śmietanka odparowywała, dolewając jednak od czasu do czasu kolejne porcję śmietanki (po ok. 2-3ł), aby nie dopuścić do przypalenia. Smażenie powinno trwać ok. 4-5 minut, aż zauważysz wydzielający się olej.

4.Dodaj mięso.

5.Duś kaczkę do momentu, aż będzie gotowa (mięso będzie miękkie i delikatne), następnie dodaj warzywa i owoce lychee, liście limety kaffir, cukier palmowy i sos rybny, smaż kolejne 3-4minuty.

6.Podawaj przybrane wedle uznania - liśćmi limety kaffir, tajską bazylią, polane łyżką śmietanki kokosowej, z ryżem jaśminowym.

*Uwagi:

Jeśli chcesz, by potrawa była bardziej lekkostrawna, zastąp śmietankę mleczkiem kokosowym.

Smacznego!

ZESTAW "GAENG-PA-NAENG" ZAWIERA:
KUPUJĄC ZESTAW OSZCZĘDZASZ 10%

                   
   
Śmietanka kokosowa  400ml
Pasta Panang curry 50g
Sos rybny   200ml
Liście limety Kaffir * 100g
Cukier palmowy 200g
Owoce lychee  567g

* Zestaw z liśćmi limety Kaffir dostarczamy wyłącznie na terenie Warszawy. Zestaw bez liści dostarczamy w całej Polsce.

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Sos rybny Oyster Brand 200ml

Sos rybny Oyster Brand 200ml

Kluczowy składnik kuchni tajskiej odpowiedzialny za smak umami.

 Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta panang curry.

 Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w syropie, zwane inaczej chińską śliwką.

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Cukier palmowy 200g Thai dancer

Cukier palmowy 200g Thai dancer

naturalny cukier palmowy o niskiej zawartości fruktozy, bogaty w witaminy C i B, cynk, potas, żelazo


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

  Trawa cytrynowa świeża 100g

Trawa cytrynowa świeża 100g

Do tajskich zup, dań curry, stir fry czy sałatek. Obniża cholesterol i poziom glukozy.

 Pasta do Dań z Owocami Morza (Potted Seafood Seasoning Paste) 60g Lobo

Pasta do Dań z Owocami Morza (Potted Seafood Seasoning Paste) 60g Lobo

Aromatyczna pasta do dań z owocami morza,

 Makaron sojowy Vermicelli 500g

Makaron sojowy Vermicelli 500g

Makaron Vermicelli 0,5kg

 Pasta do Makaronu Pad Thai (Pad Thai Noodles) 50g AHG

Pasta do Makaronu Pad Thai (Pad Thai Noodles) 50g AHG

Gotowa pasta do makaronu Pad Thai (Pad Thai Noodles).


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store