Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

  • Dostępność:

    3-5 dni

43,00 zł

Opis produktu

Gaeng-pa-naeng

Przepis na 2 porcje
Składniki:

 -   Śmietanka kokosowa 400ml
 -   Pasta Panang curry 50g
 -   Cukier palmowy 1/2 łyżki
 -   Sos rybny 2-4 łyżki
 -   Liście limety kaffir 1 łyżka (drobno posiekanych)
 -   Owoce lychee 6-7szt
 -   Warzywa (papryka, groszek cukrowy, pomidorki koktajlowe).
 -   Piersi z kaczki, 2szt


Przygotowanie:

1.Piersi kaczki usmaż na rozgrzanym oleju na złoto (tylko skórą do dołu). Pokrój w plastry. Warzywa pokrój w kostkę.

2.Rozgrzej olej na patelni, wlej 1/4 puszki śmietanki kokosowej, doprowadź do wrzenia, dodaj całą pastę Panang.

3.Smaż pastę tak, by dodana śmietanka odparowywała, dolewając jednak od czasu do czasu kolejne porcję śmietanki (po ok. 2-3ł), aby nie dopuścić do przypalenia. Smażenie powinno trwać ok. 4-5 minut, aż zauważysz wydzielający się olej.

4.Dodaj mięso.

5.Duś kaczkę do momentu, aż będzie gotowa (mięso będzie miękkie i delikatne), następnie dodaj warzywa i owoce lychee, liście limety kaffir, cukier palmowy i sos rybny, smaż kolejne 3-4minuty.

6.Podawaj przybrane wedle uznania - liśćmi limety kaffir, tajską bazylią, polane łyżką śmietanki kokosowej, z ryżem jaśminowym.

*Uwagi:

Jeśli chcesz, by potrawa była bardziej lekkostrawna, zastąp śmietankę mleczkiem kokosowym.

Smacznego!

ZESTAW "GAENG-PA-NAENG" ZAWIERA:
KUPUJĄC ZESTAW OSZCZĘDZASZ 10%

                   
   
Śmietanka kokosowa  400ml
Pasta Panang curry 50g
Sos rybny   200ml
Liście limety Kaffir * 100g
Cukier palmowy 200g
Owoce lychee  567g

* Zestaw z liśćmi limety Kaffir dostarczamy wyłącznie na terenie Warszawy. Zestaw bez liści dostarczamy w całej Polsce.

RozwińZwiń Opis

Produkty powiązane

 Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka Kokosowa 22% 400ml ChaoKoh

Śmietanka kokosowa ChaoKoh.

 Sos rybny Oyster Brand 200ml

Sos rybny Oyster Brand 200ml

Kluczowy składnik kuchni azjatyckich odpowiedzialny za smak umami.

 Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta Panang Curry 50g Lobo

Pasta panang curry.

 Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w Syropie 567g | Liczi w Syropie 567g

Lychee w syropie, zwane inaczej chińską śliwką.

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Cukier palmowy 200g Thai dancer

Cukier palmowy 200g Thai dancer

naturalny cukier palmowy o niskiej zawartości fruktozy, bogaty w witaminy C i B, cynk, potas, żelazo


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Zamarynowane młode, świeże pędy bambusa (z tajskiego: Nor Mai) pokrojone w nitki. Do potraw najlepiej używać niemarynowanych i niekwaszonych (takich jak produkt tutaj prezentowany - pędy bambusa w wodzie). Przed użyciem należy je dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.

 Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka przypraw do pieczenia i grillowania mięs

 Chińska Przyprawa Pięciu Smaków (Chinese Five-Spice Blend) | Pa-Lo Powder 400g Lobo<font color="#892726"> tymczasowo niedostępny</font>

Chińska Przyprawa Pięciu Smaków (Chinese Five-Spice Blend) | Pa-Lo Powder 400g Lobo tymczasowo niedostępny

Mieszanka 5ciu smaków swoją nazwę zawdzięcza faktowi, iż łączy w sobie pięć podstawowych smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki oraz ostry. Zgodnie z ideą są one dobrane w doskonałych proporcjach, które wynikają z konfucjańskiej zasady wzajemnego równoważenia yin i yang.

 Kurkuma Świeża (korzeń) 50g

Kurkuma Świeża (korzeń) 50g

Kurkuma leczy stany zapalne gardła, cukrzycę, wrzody żołądka, obniża poziom cholesterolu, hamuje produkcję kamieni żółciowych


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store