Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 5mm 400g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

9,20 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy idealny do tajskiego Pad Thai, wietnamskiej zupy Pho czy innych azjatyckich dań smażonych i gotowanych.

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją. 

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

RozwińZwiń Opis

skład

mąka ryżowa, woda

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

400g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Gęsty Sos do Sushi | Unagi Kabayaki 1,9l Yamajirushi

Gęsty Sos do Sushi | Unagi Kabayaki 1,9l Yamajirushi

Gęsty słodki sos Unagi Kabayaki do Sushi

 Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy (Finnish Xylitol Birch Tree Sugar) 200g

Ksylitol Fiński Cukier Brzozowy (Finnish Xylitol Birch Tree Sugar) 200g

Ksylitol to cukier brzozowy stanowiący zdrową, mniej kaloryczną alternatywę dla cukru białego. Ksylitol nie tylko zawiera o 40% mniej kalorii niż cukier biały, ale także wykazuje niższy indeks glikemiczny.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store