Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 5mm 400g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

6,90 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy 5mm

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Makaron o szerokości 3mm, znany chyba najbardziej jako makaron do Pad Thai, wykorzystywany jest zarówno do zup jak i słynnych dań stri-fry.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Ramen Makaron Świeży (Fresh Ramen Noodles) 200g Ita-San (Ita-Mae)

Ramen Makaron Świeży (Fresh Ramen Noodles) 200g Ita-San (Ita-Mae)

Makaron świeży do tradycyjnego japońskiego dania Ramen.

 Gęsty Sos do Sushi | Unagi Kabayaki 1,9l Yamajirushi

Gęsty Sos do Sushi | Unagi Kabayaki 1,9l Yamajirushi

Gęsty słodki sos Unagi Kabayaki do Sushi


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store