Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Makaron Ryżowy 10mm 400g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

7,50 zł

Opis produktu

Makaron ryżowy 10mm (wide rice noodle), idealny do dań tajskich takich jak Pad See Ew. 

Makarony w Tajlandii pojawiły się za sprawą chińskich kupców, już w okresie Ajuttaji. Od tamtego czasu Tajowie produkują własne makarony, dokładnie takimi samymi sposobami jak Chińczycy.

Zarówno makarony tajskie, jak i chińskie (mowa tu o ryżowych, rzecz jasna) po pierwszym procesie produkcji są ŚWIEŻE. Te jednak są znacznie trudniej dostępne poza Azją.

W pierwszym etapie produkcji makaronu ryżowego, namacza się ryż na całą noc, następnie mieli się go na gładką mączkę. Tak uzyskaną mączkę rozprasowuje się na materiale rozciągniętym nad parującą wodą. W momencie zagotowania wody, kotły zamyka się przykrywą i w ten oto sposób otrzymujemy świeży makaron ryżowy, który pozostawia się do wystygnięcia.

Pozostaje już tylko proces suszenia i cięcia makaronu na dowolną szerokość.

Przed użyciem makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1/2h.

RozwińZwiń Opis

skład

mąka ryżowa, woda

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

400g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Słodki Chutney z Mango 320g Pasco

Słodki Chutney z Mango 320g Pasco

Słodki sos indyjski, gotowy do jedzenia.

 Sos rybny Oyster Brand 4,5l

Sos rybny Oyster Brand 4,5l

Sos rybny Oyster Brand.

 Ryż do paelli La Victoria 1kg PasAmar

Ryż do paelli La Victoria 1kg PasAmar

Perfekcyjny hiszpański ryż do przygotowania paelli.

 Bób Suszony Łuskany (Dried Fava Beans) 900g Khater

Bób Suszony Łuskany (Dried Fava Beans) 900g Khater

Suszone ziarna bobu, po ugotowaniu, w kuchni Bliskiego Wschodu i krajów arabskich wykorzystywane są przedewszystkim jako produkt bazowy w przygotowaniu falafela. Bób w kuchni arabskiej kojarzony jest, niczym ciecierzyca z humusem, z tradycyjnym daniem Foul Mudammas.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store