Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 500g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

40,65 zł

Opis produktu

Wakame, zwane świeżą musztardą morską, jest najpopularnieszą, spośród wszystkich odmian wodorostów jadanych przez Japończyków. Ich właściwości odżywcze oraz dobroczynny wpływ na zdrowie znano w Japonii od dawna.

Wakame są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15razy więcej niż mleko) i wiaminy B1, B2, B3, B6, B12. Wśród Japonek stosujących dietę bogatą w algi brunatne, odnotowano niższy wskaźnik zachorowań na raka piersi.

Wakame w smaku przypominają ostrygi.Stosowane są do sporządzania sałatek, szczególnie jednak nadają się do zup i bulionów, ale również jako dekoracyjny dodatek do potraw.Najpopularniejszym daniem w japońskich restauracjach jest wakame soba -makaron gryczany z glonami wakame.

Glony przez użyciem należy namoczyć w zimnej wodzie (zwiększają objętość ok.10-krotnie).


Wakame 500g


Kalorie 138 kcal

Ilość na porcję (100g )  
Sole 240 mg  
Węglowodany 6,2g  
Białka 18g
tłuszcze 4g  
błonnik 35,6g  

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Tonkatsu 0,5l Bulldog

Sos Tonkatsu 0,5l Bulldog

Tonkatsu to owocowo-warzywny sos do smażenia.

 Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 1kg Okaasan Hanamaruki [Japonia]

Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 1kg Okaasan Hanamaruki [Japonia]

Japońska jasna pasta miso - Miso Shiro. Jasna, fermentowana pasta sojowa, podstawowy składnik zup japońskich.

 Pasztet z Oliwek Czarnych 190g Conserve della Nona

Pasztet z Oliwek Czarnych 190g Conserve della Nona

Włoski pasztet z oliwek czarnych.

 Mąka do tempury 150g LOBO

Mąka do tempury 150g LOBO

Mąka do tempury

 Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasta Curry Żółta (Yellow Curry Paste) 400g LOBO

Pasty Curry żółta, 400 g.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store