Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Ser Krowi Mahones Dojrzewający 2 Miesiące | Queso Mahón-Menorca D.O. ~3kg Mercamps

  • Dostępność:

    2-3 dni

  • Producent:

    Mercamps

315,00 zł

Opis produktu

Ser Krowi Mahones (Queso Mahón-Menorca) to dojrzewajacy ser wytwarzany z pełnotłustego mleka krowiego. Ten wyjątkowy hiszpański ser wytwarzany jest zgodnie z tradycyjną recepturą ochodzi z wyspy Minorki.

Mahón-Menorca to ser o poduszkowatym kształcie z miękkim białym miąższem zamkniętym w twardej, pomarańczowej skórce noszącej ślady wcześniej spowijającego ją płótna (mocne odciskanie sera, prowadzące do usunięcie reszty serwatki, powoduje pozostawienie na skorupce sera charakterystycznego odcisku). W trakcie dojrzewania ser nacierany jest papryką lub oliwą, co nadaje skórce charakterystyczną czerwoną lub pomarańczową barwę.

Ser Mahon posiada maślany, pikantny i lekko słony smak. Im dłużej ser dojrzewa tym staje się wytrawniejszy, bardziej pikantny i słony.

Zastosowanie: Ser typu Mahón-Menorca znajduje wiele zastosowanań. Może być podawany jako przekąska, dodatek do sałatek, dań rybnych i mięsnych. Może być stosowany zarówno na ciepło jak i na zimno.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Waga:~3kg

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Oliwki Czarne (bez pestki) | Aceitunas Negras Deshuesadas 4kg Acorsa

Oliwki Czarne (bez pestki) | Aceitunas Negras Deshuesadas 4kg Acorsa

Hiszpańskie czarne oliwki w dużym opakowaniu.

 Pasta z Pigwy Membrillo 400g El Quijote

Pasta z Pigwy Membrillo 400g El Quijote

Słodko-kwaśna pasta z owoców pigwy o konsystencji gęstej galaretki.

 Cabrales - Niebieski Ser Pleśniowy w Liściach Winogron | La Fueya Queso Azul con Hojas ~3kg (cały krąg) Lacteos Lacpesa S.A.

Cabrales - Niebieski Ser Pleśniowy w Liściach Winogron | La Fueya Queso Azul con Hojas ~3kg (cały krąg) Lacteos Lacpesa S.A.

Hiszpański niebieski ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego zawinięty w aromatyczne liście winogron. La Fueya to jeden z najbardziej cenionych serów produkowanych w hiszpańskim regionie Asturia.

 Kiełbasa Salami Dojrzewająca 2 Miesiące | Salami Salchichon Cular Iberico ~1kg Jamones Segovia

Kiełbasa Salami Dojrzewająca 2 Miesiące | Salami Salchichon Cular Iberico ~1kg Jamones Segovia

Kiełbasa Salami Salchichon Cular Iberico to tradycyjne hiszpańskie salami dojrzewające przez okres minimum 2 miesięcy.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store