Kiełbasa Fuet | Fuet Antartida ~170g Embutidos Domingo Ortiz Moreno S.L.
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Hiszpańska kiełbasa Fuet (Fuet Antartida) to tradycyjna, dojrzewająca kiełbaska, wytwarzana z mięsa wieprzowego, boczku oraz przypraw.
Cechą charakterystyczną kiełbasy Fuet jest pokrywający ją pleśniowy biały nalot powstający w procesie dojrzewania. To właśnie on nadaje kiełbasie wyjątkowe waory smakowe. Fuet porównywany jest niekiedy do salami, które co prawda przypomina w przekroju, ale od którego wyraźnie różni się smakiem. Kiełbasę Fuet cechuje słodszy, niż w przypadku salami, posmak oraz delikatnie pikantna skórka.
Fuet jest produktem gotowym do spożycia, co za tym idzie można go zjeść od razu po wyjęciu z opakowania. Można go jednak poddać procesowi dalszego dojrzewania - poprzez wyciągnięcie z opakowania i powieszenie w suchym przewiewnym miejscu.
Zastosowanie: Fuet świetnie sprawdza się zarówno jako osobna przekąska, czy dodatek do kanapek, jak i składnik przygotowywanych dań (szczególnie często uzupełnia smak szaszłyków i zup).
Kiełbasa Fuet Antartida to produkt wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą w rodzinnej firmie Domingo Ortiz Moreno z siedzibą w Navarrete, w hiszpańskim regionie Rioja.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Waga:~170g