Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kiełbasa Fuet | Fuet Antartida ~170g Embutidos Domingo Ortiz Moreno S.L.

9,90 zł

Opis produktu

Hiszpańska kiełbasa Fuet (Fuet Antartida) to tradycyjna, dojrzewająca kiełbaska, wytwarzana z mięsa wieprzowego, boczku oraz przypraw.

Cechą charakterystyczną kiełbasy Fuet jest pokrywający ją pleśniowy biały nalot powstający w procesie dojrzewania. To właśnie on nadaje kiełbasie wyjątkowe waory smakowe. Fuet porównywany jest niekiedy do salami, które co prawda przypomina w przekroju, ale od którego wyraźnie różni się smakiem. Kiełbasę Fuet cechuje słodszy, niż w przypadku salami, posmak oraz delikatnie pikantna skórka.

Fuet jest produktem gotowym do spożycia, co za tym idzie można go zjeść od razu po wyjęciu z opakowania. Można go jednak poddać procesowi dalszego dojrzewania - poprzez wyciągnięcie z opakowania i powieszenie w suchym przewiewnym miejscu.

Zastosowanie: Fuet świetnie sprawdza się zarówno jako osobna przekąska, czy dodatek do kanapek, jak i składnik przygotowywanych dań (szczególnie często uzupełnia smak szaszłyków i zup).

Kiełbasa Fuet Antartida to produkt wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą w rodzinnej firmie Domingo Ortiz Moreno z siedzibą w Navarrete, w hiszpańskim regionie Rioja.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Waga:~170g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Wakame, 50 g.

 Kawior Tobikko Gold 500g [PRODUKT MROŻONY]

Kawior Tobikko Gold 500g [PRODUKT MROŻONY]

Urozmaici każdą deskę sushi

 Makaron Ryżowy Vermiccelli Nitki 454g

Makaron Ryżowy Vermiccelli Nitki 454g

Cienki makaron ryżowy nitki

 Oliwa z Oliwek Extra Vergine 1L Sandua (PET)

Oliwa z Oliwek Extra Vergine 1L Sandua (PET)

oliwa hiszpańska, oliwa extra vergine, oliwa, vergine, extra vergine, solitera


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store