Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kiełbasa Fuet | Fuet Antartida ~170g Embutidos Domingo Ortiz Moreno S.L.

11,90 zł

Opis produktu

Hiszpańska kiełbasa Fuet (Fuet Antartida) to tradycyjna, dojrzewająca kiełbaska, wytwarzana z mięsa wieprzowego, boczku oraz przypraw.

Cechą charakterystyczną kiełbasy Fuet jest pokrywający ją pleśniowy biały nalot powstający w procesie dojrzewania. To właśnie on nadaje kiełbasie wyjątkowe waory smakowe. Fuet porównywany jest niekiedy do salami, które co prawda przypomina w przekroju, ale od którego wyraźnie różni się smakiem. Kiełbasę Fuet cechuje słodszy, niż w przypadku salami, posmak oraz delikatnie pikantna skórka.

Fuet jest produktem gotowym do spożycia, co za tym idzie można go zjeść od razu po wyjęciu z opakowania. Można go jednak poddać procesowi dalszego dojrzewania - poprzez wyciągnięcie z opakowania i powieszenie w suchym przewiewnym miejscu.

Zastosowanie: Fuet świetnie sprawdza się zarówno jako osobna przekąska, czy dodatek do kanapek, jak i składnik przygotowywanych dań (szczególnie często uzupełnia smak szaszłyków i zup).

Kiełbasa Fuet Antartida to produkt wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą w rodzinnej firmie Domingo Ortiz Moreno z siedzibą w Navarrete, w hiszpańskim regionie Rioja.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Waga:~170g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Herbata Czarna Hiszpańska Mandarynka - 50g

Herbata Czarna Hiszpańska Mandarynka - 50g

Przepięknie pachnąca herbata o zdecydowanym smaku i aromacie cytrusów oraz przypraw korzennych.

 Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty Sticky Rice 1kg

Ryż kleisty (‘Sticky rice’) charakteryzuje się wyjątkową lepkością po ugotowaniu. W kuchni azjatyckiej znalazł częste zastosowanie w przygotowywaniu słodkich dań i deserów.

 Sos Czosnkowy | Allioli 185g Moli de Pomeri

Sos Czosnkowy | Allioli 185g Moli de Pomeri

Hiszpański majonez wzbogacony mocnym smakiem czosnku.

 Kiełbasa Salami Dojrzewająca 2 Miesiące | Salami Salchichon Cular Iberico ~1kg Jamones Segovia

Kiełbasa Salami Dojrzewająca 2 Miesiące | Salami Salchichon Cular Iberico ~1kg Jamones Segovia

Kiełbasa Salami Salchichon Cular Iberico to tradycyjne hiszpańskie salami dojrzewające przez okres minimum 2 miesięcy.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store