Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos Sojowy Ciemny | Koikuchi Shoyu 1l Marukin

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Marukin

22,00 zł

Opis produktu

Ciemny sos sojowy- Koikuchi Shoyu (醤油こいくち) to jeden z najważniejszych dodatków kuchni Dalekiego Wschodu.

Co jednak niezwykle istotne japoński sos sojowy wyraźnie różni się od sosów sojowych produkowanych w innych azjatyckich krajach. Przede wszystkim jest zdecydowanie delikatniejszy w smaku i posiada wyjątkowy "aksamitny" aromat. To właśnie te jego właściwości powodują iż doskonale komponuje się z sushi.

Naturalnie warzony, japoński sos sojowy Koikuchi Shoyu (醤油こいくち) marki Marukin to produkt najwyższej jakości, produkowany w równych propozcjach z ziaren soi i pszenicy.


Skład: odtłuszczona soja, soja, pszenica, woda, sól, alkohol.

Kraj pochodzenia: Japonia
Pojemność: 1l


**************************************************************
Kursy Sushi!!!

Jesteś sushi maniakiem?

Ucz się "kręcić" od najlepszych... ucz się "kręcić" po japońsku!

Trzy stopnie wtajemniczenia - podstawowy, zaawansowany, kazari sushi. - kliknij tutaj

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Tonkatsu 1,8l Bulldog

Sos Tonkatsu 1,8l Bulldog

Sos Tonkatsu to owocowo-warzywny sos do smażenia.

 Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio

Koreańska Ostra Pasta z Papryki Gożużan | Gochu Jang | Gochujang 500g Sempio

Koreańska pasta będzie idealnym dodatkiem do mięs, zup, sosów czy dań jednogarnkowych

 Zupka Błysk. Kewetkowa Ostro-Kwaśna 75g Hao Hao

Zupka Błysk. Kewetkowa Ostro-Kwaśna 75g Hao Hao

Oryginalna zupka wietnamska o ostro-kwaśnym smaku krewetkowym.

  Chilli Zielone Świeże 100g

Chilli Zielone Świeże 100g

Najostrzejsza tajska papryczka chilli

 Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Glutaminian Sodu99% 200g Ajinomoto

Sól kwasu glutaminowego. Produkt wyizolowany z wodorostów - kwas glutaminowy połączony z zasadą sodową, podstawowa przyprawa kuchni japońskiej. Charakterystyczny smak umami (jap. wyśmienity, smakowity), czyli tzw. piąty smak.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store