Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Wasabi Siekane | Kizami Wasabi 250g [PRODUKT ROZWAŻANY][PRODUKT MROŻONY]

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

66,00 zł

Opis produktu

Wasabi, powszechnie nazywany chrzanem japońskim, z europejskim chrzanem nie ma nic wspólnego poza zastosowaniem. Jest zielonego koloru i charakteryzuje go bardzo ostry smak i aromat, bardzo daleki od smaku chrzanu europejskiego.

W Polsce nie można kupić świeżego chrzanu wasabi, zazwyczaj używa się go w postaci proszku wasabi (kona wasabi), który wymieszany z odrobiną wody daje gęsta pastę. Kona Wasabi występuje też w tubce w postaci gotowej do użytku pasty.

Kizami Wasabi
to wspaniała alternatywa dla kona wasabi, jest to bowiem w 100% oryginalny chrzan japoński (nie mieszanka chrzanu europejskiego z wasabi). Mając zaś na uwadze niemożność dostania na rynku europejskim świeżego korzenia wasabi, kizami wasabi stanowi produkt najbliższy oryginałowi.

Wasabi jest niezbędny do przygotowania sushi i sashimi. Należy jednak bardzo uważać przy jego stosowaniu, ponieważ jest wielokrotnie ostrzejszy od naszego.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 250g

Produkt mrożony - wysyłka w Suchym Lodzie na całą Polskę!

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Neri  Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi, 43 g, pasta - chrzan japoński.

 Rybne „Ciastko” do Ramenu (Narutomaki Steamed Fish Cake) Narutomaki | Naruto 160g Kibun [PRODUKT MROŻONY]

Rybne „Ciastko” do Ramenu (Narutomaki Steamed Fish Cake) Narutomaki | Naruto 160g Kibun [PRODUKT MROŻONY]

Narutomaki lub po prostu naruto to japońska nazwa określająca rodzaj "rybnego" ciasta z charakterystycznym różowym zawijasem w środku. Naruto to dodatek do szeregu japońskich dan, choć oczywiście najbardziej kojarzy się z tradycyjną zupą ramen.

 Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g <font color=”red”> tymczasowo niedostępny</font>

Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże (Brown Buna Shimeji Mushrooms) 150g tymczasowo niedostępny

Grzyby brązowe Buna Shimeji grube świeże - najpopularniejsze grzyby w kuchni azjatyckiej, obok Enoki i Shitake


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store