Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Książka Kucharska | Alfredo Boscolo i Leonardo Masi "Kuchnia Dantego" PRODUKT CHWILOWO WYCZERPANY

  • Dostępność:

    3-5 dni

44,00 zł

Opis produktu

Nieoczywista książka kucharska poświęcona w całości oryginalnej kuchni włoskiej napisana przez naszych trenerów Alfredo Boscolo i Leonardo Masi!

Kuchnia Dantego to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.

Uwaga! Podczas lektury trudno opanować wzrost apetytu! Alfredo Boscolo i Leonardo Masi od lat z zapałem przekazują w formie pokazów i warsztatów informacje o włoskiej kuchni i kulturze; uczą, trenują, wykładają.

Alfredo i Leonardo, wenecjanin i florentczyk, jeden z doktoratem z historii Europy, drugi doktor polonistyki i absolwent konserwatorium, trafili do Polski dawno temu dzięki programowi Erasmus. Nadal zdarza im się rozprawiać o Dantem, jak za czasów studenckich, kiedy używali tej sztuczki do podrywania dziewczyn. A że pasjonuje ich gotowanie, wymyślili nowy rytuał gastrokulturalny, nazwany „Kuchnią Dantego”: gotują dla publiczności i w trakcie recytują Boską komedię po włosku i po polsku. Pewnego dnia, kiedy szukali pomocnika na zmywak, zjawił się Paweł, pismak wędrowny, autor kulinarnych felietonów w „Tygodniku Powszechnym”. Żeby wymigać się od ciężkiej roboty przy garach, namówił ich, by spisali swoją przygodę. Tak powstała ta książka. 


Na warsztaty kuchni włoskiej z Alfredo i Leonardo możesz się zapisać tutaj

Premiera: 2016-04-26
ISBN: 9788362795437
Liczba stron: 212
Format: 239 x 176
Typ oprawy: twarda

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Przecier Pomidorowy Naturalny z Bazylią 350g Conserve della Nonna

Przecier Pomidorowy Naturalny z Bazylią 350g Conserve della Nonna

Wspaniały przecier pomidorowy z włoskich pomidorów z aromatem bazylii.

 Sos Sojowy Ciemny | Koikuchi Shoyu 1l Marukin

Sos Sojowy Ciemny | Koikuchi Shoyu 1l Marukin

Naturalnie warzony, japoński sos sojowy. Idealny do sushi.

 Książka Kucharska | Daria Ładocha "Nowoczesna kuchnia polska"

Książka Kucharska | Daria Ładocha "Nowoczesna kuchnia polska"

Nowa odsłona kuchni polskiej w wersji naszej trenerki Darii Ładochy


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store